Garn

Alpakka Garn

Alpakka garn, Alpakka silke fra Sandnes garn

Alpakka garn kommer fra det nydelige dyret Alpakka som har opphav fra Sør Amerika, mer spesifikt Andesfjellene i dagens Bolivia, Nordre Chile og Peru. Alpakkaen minner om lama, men pelsen er både tykkere og mykere og betegnes som en av de mest eksklusive garntyper i dag.

Alpakka er hår og ikke ull. Dette vil si at fibrene er hule, noe som gjør at Alpakkaen er ekstra varm, og temperaturregulerende.

Alpakka

 

Vi har over 30 ulike Alpakka garn

Alpakkagarnet er både mykt og holdbart, og dens isolerende egenskaper gjør at det er fantastisk å strikke gensere, cardigans og topper av. Ulla Garn & Broderi har et stort utvalg med hele 34 ulike typer Alpakka garn i butikk og nettbutikk.

 

Alpakka fra Sandnes Garn

Alpakka fra Sandnesgarn er ett av våre absolutt mest solgte alpakkagarn. Det er en fin mellomtykkelse til pinne 3 – 3,5. Med en strikkefasthet på 22 masker gjør dette at du kan benytte garnet i alle oppskrifter du har som går på strikkefasthet 22 masker. Se flere alpakka garn med strikkefasthet på 22 masker her.

Alpakka garn er mykt og enkelt og vedlikeholde samtidig som det er et deilig, varmt garn. Alpakka silke er i en nydelig myk og eksklusiv kvalitet. Spesielt velegnet til babyplagg og tilbehør.

 

Alpakka silke – til liten og stor!

Dette er en eksklusiv kvalitet som egner seg til det meste. Den brukes spesielt mye til baby, og plaggene blir lette og supermyke. Silken kommer frem i at det blir mer glans i garnet, samtidig som det demper hårene i alpakkaen, noe som er en stor fordel ved strikking av babyplagg.

Alpakka Silke

Puno og Puno Petit fra Rauma Garn

Puno  og Puno Petit er garn i Alpakka og ull, som gir lette, myke og luftige plagg! Disse nydelige alpakka garnene produseres av Rauma Ullvarefabrikk, og de er myke og behagelige alpakkagarn som egner seg godt til både store og små plagg. De egner seg også svært godt til tykkere babytepper.

 

Relaterte Innlegg