Strikket med kjærlighet

Bli med oss og gjør en forskjell! Alle prematurefødte babyer på Nyfødt intensiv på Drammen sykehus får utdelt et ullpledd, lue og votter dersom sykehuset har tilgjengelig. Hjelp oss i prosjektet vi brenner for – strikk prematur til sykehuset, og få rabatt på ditt neste kjøp!

Det er ekstra viktig at premature holder seg gode og varme, og da er ullpledd, og andre plagg, strikket med kjærlighet fra frivillige ekstra hyggelig. Ofte har man heller ikke strikket selv i prematur størrelse, da man sjeldent er forberedt på prematur fødsel. Vi vil bidra, og vi vil ha deg med på laget.

Alle som ønsker å strikke med kjærlighet, og støtte prematurprosjektet, får 15% rabatt på neste kjøp av garn hos oss. Vi stiller med oppskriftene, og kommer gjerne med anbefalinger på hva du kan strikke. Tilgodebeviset får du når du leverer strikkeplagget ditt tilbake til oss. Dette gjelder også om du bestiller garnet i nettbutikken. Vi leverer alle strikkeplaggene vi får inn til Drammen sykehus. Bor du lenger unna kan du sende oss de ferdige plaggene til adresse: Sankt Olavs gate 2, 3017 Drammen.

Bruk babygarn som tåler å bli vasket på 40 grader

Drammen sykehus tar imot tepper, votter, luer og annen prematur strikk i babygarn fra oss. Siden premature også kan ha vanlig fødselsvekt må du gjerne strikke i nyfødtstørrelse også. Plaggene blir sendt på vaskeriet, så det er viktig at garnet som brukes kan vaskes på 40 grader, ellers vil det bli ødelagt i vasken. Plaggene må strikkes i babyull på grunn av ullens egenskaper. Det puster, regulerer varmen og er også selvrensende. Anbefalt størrelse på tepper er 65×65 cm. Har du husdyr må du passe på at det ikke kommer hår i prosjektene. Vask gjerne plaggene en ekstra gang med nøytralt vaskemiddel før du leverer det tilbake til oss.

Hvilket garn bør du bruke?

Det er viktig at plaggene strikkes med babygarn, og vi har både Babyull Lanett og Babypanda i butikk og i nettbutikken. Garnet et superwashbehandlet, og egner seg ypperlig til prematurstrikk. Se flere prematur garn lenger ned på siden. Unngå også snorer og slikebånd da dette blir ødelagt i vask.

Les mer om for tidlig fødte barn / prematur her

Dette må du tenke på

 • Bruk babyull, og garn som tåler å bli vasket på 40 grader
 • Strikk gjerne vanlig nyfødtstørrelse også, da mange premature kan ha vanlig fødseslvekt
 • Dersom du har husdyr må du passe på at det ikke kommer hår i prosjektene, og vask det gjerne en ekstra gang før du leverer det inn med nøytralt vaskemiddel
 • Ikke bruk snorer eller silkebånd til plaggene da dette blir ødelagt i vask
 • Dersom du strikker votter/sokker eller matchende sett i samme farge og mønster så ønsker sykehuset at dette knytes sammen slik at det ikke kommer bort fra hverandre i vask

Vår premature opplevelse

Selv har jeg vært igjennom en prematur fødsel med min datter, og det var på sykehuset at dette prosjektet fikk fotfeste. Etter min datter kom til verden fikk jeg utdelt et hjemmestrikket ullpledd, en gest jeg satt utrolig stor pris på siden vi ikke hadde rukket å ordne noe selv enda.

Dette har jeg lyst til å videreføre, tenkte jeg. Så nå strekker vi ut en hånd, til alle strikkeglade mennesker i Drammensregionen, om de vil bidra med strikkekunnskapen sin, og gi premature babyer på Drammen sykehus litt ekstra varme.

– Elin Bø

Vil du strikke med kjærlighet?

 1. Kjøp garn til plagget du vil strikke, og spar på kvitteringen. Oppskrift kan du få av oss
 2. Garnet må tåle å bli vasket på 40 grader. Vi veileder deg gjerne
 3. Strikk med kjærlighet, og lever tilbake til Ulla
 4. Få tilgodebevis på 15% rabatt på neste kjøp av garn
 5. Gi deg selv et klapp på skulderen
 6. Strikkeplaggene blir levert til Drammen sykehus

Prematur oppskrifter

Har du noe restegarn i 100% ull som kan vaskes på 40 grader, som du ønsker å få bruk for? Da finner du single oppskrifter på prematur her! Psst.. Vi tar også i mot oppskrifter designet av dere!

Deres bidrag

Vi blir så glad av å se bidragene dere leverer til oss. Takk for at du vil hjelpe prematurfødte babyer å holde varmen i sine første dager av livet. Ta en titt på de fine ullplaggene, og la deg inspirere til å strikke med kjærlighet du også!