Nybegynner, Siste nytt, Strikking

Nybegynnerens strikkekit – hva trenger du?

For å strikke trenger du strengt tatt bare et par pinner og litt garn. Men det finnes så mange kjekke produkter som kan gjøre hverdagen som strikker mye enklere, morsommere og mer effektiv!

Vi spurte våre følgere på Facebook og Instagram om deres beste tips, og her får du Ulla-følgernes svar på hva som bør med i nybegynnerens strikkekit!

Garn på 22 m + og pinner 3,5
Mange synes det er enklest å begynne med “passe tykt” garn og pinner. Garn med strikkefasthet på rundt 22 masker er et fint sted å starte. Her kan du se noen passende garn.

Invester i gode, ergonomiske pinner
Gode pinner gjør strikkingen enklere og vil for mange gi et penere resultat også. Se vårt utvalg av strikkepinner her.

Maskemarkører
Et fint hjelpemiddel for å markere f.eks. starten på arbeidet, hvor du skal felle av masker osv. Se maskemarkører fra Ulla her.

Pinnemåler
Har du løse strikkepinner liggende, uten originalemballasjen? Med en pinnemåler kan du enkelt måle hvor tykke pinner du har før du begynner å strikke. Viktig for å få riktig størrelse på ferdig arbeid. Se pinnemålere her.

Strikkefasthetsmåler
Strikkefasthet er et mål for hvor mange masker det skal være i høyden og bredden på 10 cm. Riktig strikkefasthet gjør det enklere å få riktig størrelse på ferdig arbeid. Du måler strikkefastheten på en prøvelapp som du strikker før selve hovedprosjektet. Absolutt å anbefale, særlig ved større prosjekter! Se strikkefasthetsmåler.

pinnemål, lilla elefant, garnkutter, 10995

Heklenål til å hente opp masker som har “stukket av”
Noen ganger mister vi masker i arbeidet – både nybegynnere og erfarne strikkere. Med en heklenål kan du enkelt hente opp igjen masker. Kjøp heklenåler her.

Maskeholdere eller store sikkerhetsnåler
Genialt når man skal sette av masker til f.eks. hals, ermer, skuldre osv. eller når du skal legge strikketøy til side. Med en maskeholder trenger du ikke være redd for at strikketøyet skal rakne. Se maskeholdere fra Ulla.

Ekstra maskewire – både tynne og tykke
Perfekt når du skal sette flere masker på vent, for eksempel ermene i en genser. Wirene er hule, noe som gjør det enkelt å tre den på strikkepinnen før du drar maskene over. Setter du masker på en wire blir det også enklere å prøve plagget du strikker. Ekstra maskewire finner du her.

Målebånd
Et must for å holde kontroll på målene! Kjøp målebånd her.

Prosjektpose eller strikkenett
Med en egen prosjektpose eller strikkenett – liten eller stor – har du et fast sted å legge arbeidet ditt og kan enkelt ta det med på farten. Se Ullas utvalg her.

Liten eske, pennal eller mappe til småting
Du vet aldri når du trenger småting som saks, nål eller blyant, så putt dem i en liten beholder som du alltid har med deg i prosjektposen. Se etuier fra Ulla.

Ullnål til festing av tråder
Ullnål med stort øye og litt butt spiss gjør det enkelt å feste tråder i arbeidet. Kjøp ullnål her.

Broderisaks eller annen liten saks
Du trenger ikke en diger kjøkkensaks til strikkingen. Med en liten broderisaks eller lignende får du klippet over all verdens garn, og den tar heller ikke stor plass. Se sakser fra Ulla her.

Radteller eller omgangsteller
Med en radteller, eller omgangsteller, blir det lettere å holde styr på omganger, økinger eller fellinger. Her kan du finne omgangsteller.

Pinnestoppere
Pinnestoppere i gummi hindrer at strikketøyet sklir av pinnene når du legger det fra deg. Kjøp pinnestoppere her.

Enkel oppskrift
Ikke ta deg vann over hodet på første prosjekt, da risikerer du å miste strikke-mojoen! Begynn i det små, som med skjerf, klut, pute el.l. Begynner du i det små, mestrer du både mønster, strukturstrikk og fletter før du vet ordet av det! Her er noen strikkepakker for nybegynnere.

Blyant eller penn
Har du strikkeoppskrift på papir, kan det være kjekt å gjøre små notater underveis i arbeidet. Legg en blyant eller penn i prosjektposen din.

Trenger du hjelp?

Våre medarbeidere er dyktige, og svarer gjerne på det du lurer på. Ingen spørsmål er for dumme – vi har alle begynt et sted! Om du sitter fast med et prosjekt, spør oss om råd neste gang du stikker innom Ulla Garn & Broderi i Drammen. Lykke til med strikkingen!

Relaterte Innlegg