Siste nytt, Strikking

Kvalitetsull og turstrikk

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær. For deg som er litt ekstra glad i natur og friluft har vi de ultimate oppskriftene på lur. Hva har du på pinnene? Dersom siste maske er strikket har vi inspirasjonen du trenger.

Det er viktig med gode klær når man er mye ute – sommer som vinter. Med kvalitetsull får du klær som varer, som regulerer varmen, som puster og som er relvrensende. Med andre ord, klær som blir en god turvenn. År etter år.

Fjellgenser i finull

Fjellgenseren er en helmønstret genser med raglanfelling. Den har en liten bord i raglanfellingen, og mønsteret er hentet fra arkivet på Rauma Ullvarefabrikk. Fjellgenseren er strikket i Finull – et 2-trådet kardegarn av ren ny ull. Finull har størst fargespekter, og gir deilige lette og myke plagg ved flittig bruk. Det er godt å strikke av og egner seg godt til toving.

Trær-serien til hele familien

Trær er en nydelig serie av Cecilie Skog. Cecilie viser at damer kan få til det de vil – alt fra strikkedesign til å krysse Nordpolen – og hennes design blir naturlig nok inspirert av naturen. Plaggene har trær, inspirert av norsk natur, og egner seg ypperlig til turer i skog og mark.

Trær er strikket i Babyull Lanett, og er superwash-behandlet slik at det tåler å bli vasket hyppig i maskin. Vi har strikkepakker på blant annet cardigan, gensere, luer og votter til hele familien. Hva med å strikke matchende sett til neste utflukt?

Kjente og kjære klassikere

Vi kaller det ikke klassikere uten grunn. Finn din favoritt!

Islender

Er du på utkikk etter et prosjekt som bringer frem gamle minner kan vi blant annet anbefale Islender. En fin genser med klassisk mønsterstrikk. Genseren strikkes i Alpakka ull, som holder deg god og varm på de kaldeste dagene.

Sitteunderlag som varmer

Til turer på dager hvor gradestokken viser minus kommer hjemmestrikkede sitteunderlag godt med. Og selv på varme sommerdager kan sitteunderlag av ull være gunstig. Det gjør det mer komfortabelt å sitte ute, det puster og regulerer varmen. Hva med matchende sitteunderlag til hele turfølget!