Garn

Rowan Felted Tweed, Valley Tweed og Alpakka Tweed

Rowan felted tweed - Valley Tweed - Alpakka Tweed

Tweed garn finnes i mange ulike tykkelser og blandinger. Garnet blir brukt til alle type plagg og gir en mer levende og naturlig look i plaggene. Effekten er også kul i heklet og strikked interiør. De mest populære Tweedgarnene hos Ulla Garn og broderi er Rowan Felted Tweed, Rowan Valley Tweed og Alpakka Tweed. 

Rowan Feltet Tweed

Spør en hvilken som helst Rowan fan om deres favorittgarn, og vi er sikre på at svaret vil være Rowan Felted Tweed. Super lett og luftig spinning, samtidig som at det er mykt. Tweeden i garnet gir en naturlig og spennende variasjon. Hvert plagg blir helt unikt. En absolutt strikkers drøm dette garnet. Velg blant Rowans egne herlige farger, eller farger laget i samarbeid med designere som Kaffe Fassett eller Dee Hardwicke.

Garnet er en magisk blanding av 50% Ull, 25% Viskose og 25% Alpakka og Rowan Felted Tweed har over 60 ulike farger. Velg nå også bland fargene som er designet av Dee Hardwicke og Kaffe Fassett!

Dette helt spesielle garnet debuterte i 2002 med bare 12 fargenyanser. I dag er det det mest solgte garnet fra kolleksjonen til Rowan med over 60 nyanser, og med nye farger som blir lagt til hele tiden. Hva gjør det spesielt? Det ser “tovet” ut og har våre karakteristiske tweedy-flekker.

Rowan Valley Tweed

Valley Tweed er ett tradisjonelt 100% ull garn. Det er spunnet og farget i Huddersfield, Yorkshire, “The home of Rowan”. Garnet er et klassisk tradisjonelt tweedgarn med røtter godt plantet i Yorkshire. De rike nøyansene i garnet er oppkalt etter dyreliver og landskapet i det nordlige fødestedet. Det er ett spesielt luftig garn, i forhold til måten det er spunnet på.
Vi har 14 ulike farger av dette nydelige Tweedgarnet, Valley Tweed.

«Spun and dyed in Huddersfield, the home of Rowan, Valley Tweed is a traditional pure wool tweed yarn, with its roots firmly in Yorkshire. Its 14 gorgeous shades are named after the wildlife and landscape of its northern birthplace and it is spun using a special technique that gives it a super lofty feel. The different colours of Valley Tweed can be combined to spectacular, painterly effect or used alone, when they work particularly well in classic lace patterns. Rowan»

Alpakka Tweed

Alpakka tweed er en flott garnkvalitet med et klassisk, rustikt preg, men er like mykt og behagelig som alle våre andre alpakkagarn. I Motsetning til Felted og Valley Tweed er Alpakka Tweed spunnet av kardet materialet som gjør det ennå løsere i tvinningen, men også veldig mykt. Garnet er produsert i peru.

Visste du også at hver gang du kjøper garn fra Du Store Alpakka sånn som Alpakka Tweedm støtter du mirasolskolen i Peru.

Garnet består av 50% Alpakka, 30% Merinoull og 20% Donegal og kan vaskes på ullprogram 30 grader eller luftes lett.

TIPS: Plagg laget i dette garnet blir myke og gode å ha på, og holder fasongen godt ved bruk. Dette er garn det er lett å strikke med, og er flott til plagg og tilbehør for hele familien. Det rustikke preget er også perfekt å kobinere sammen med andre typer garn som f.eks en tynn mohair/silke blanding.

Alpakka Tweed kommer i 25 ulike farger.

Alpakka Tweed Classic

Alpakka Tweed CLASSIC er en tynnere variant av det populære garnet Alpakka Tweed. Det har samme kvalitetsinnhold av 50% Alpakka, 30% Merinoull og 20% Donegal. Garnet har et klassisk, rustikt tweed-preg. Garnet er like mykt og behagelig som alle våre andre alpakkagarn. Garnet kommer i mange flotte farger, inspirert av naturens fargespill.

Plagg strikket eller heklet i Alpakka Tweed CLASSIC blir myke og behagelige, og garnet er supert til både sjal, skjerf, vanter, pulsvanter, luer og annet tilbehør. Det er lett å strikke med og egner seg til plagg til både baby, voksne og barn.

Garnet har en strikkefasthet på 22 maskerpå 10 cm – Noe som betyr at garnet egner seg til svært mange oppskrifter. Strikk det på pinne 3,5 og bruk det sammen med både Sterk, Alpakka, Smart osv.