Vask og rens

Vask og stell av strikkede plagg

Er du usikker på hvordan du egentlig skal skylle opp et nystrikket plagg? Eller har du fått sølt noe på ullgenseren din? Her får du noen gode tips.

Vask av islandsk og norsk ull

Fordelen med både den islandske og den norske ullen er at de blir enda bedre og mykere ved bruk. Ullen er selvrensende og trenger ikke vaskes, med mindre det er flekker.

Ullen holder seg best om det bare blir brukt og luftet. Heng eller legg gjerne plagget ut i snøen eller i regn, og tørk den flatt etterpå. Da vil du merke at plagget blir mykere og mer værbestandig.

Lar du være å vaske plagget, beholder du også det naturlige fettet i ullen. Det er dette som beskytter og som gjør at regn og snø legger seg utenpå og ikke trekker inn i ullen.

Å nei, en flekk – hva gjør jeg?

Noen ganger kan vi være uheldige, og få flekker som krever en vask. Da anbefaler vi På Stell ullvask og flekkfjerner for ull, eller Lopi sin egen ullvask og ullbalsam. Disse produktene er laget spesielt for å bevare ullens naturlige egenskaper og er ikke skadelige for plaggene eller garnet.

Alle produkter fra På Stell har 100 % naturlige ingredienser, er økologisk, dermatologisk testet, biologisk nedbrytbar og vegansk.

Petiteknit - Weekend slipover strikkepakke

Slik skyller du opp et nystrikket plagg

Dersom du ønsker å skylle opp plagget rett etter strikk, kan vi anbefale å «dynke» plagget i en bøtte med lunkent vann. La plagget ligge til det blir helt gjennomvått og det ikke bobler mer luft fra plagget.

La plagget ligge der til vannet har blitt kaldere. Kjør en lett sentrifuge på plagget til slutt for å få ut det meste av vannet. Ikke vri opp.

Plagget kan også legges i håndkle for å trekke ut deler av vannet, men det er ikke nødvendig å presse plagget. Dander plagget og la det tørke flatt.

Relaterte Innlegg